[hjem] [email] [offentlig nøgle] [information] [indeks] [forrige] [næste]
Svømning: BobleNyt SEP/OKT 1995


BØF BANKER BANAN

I 1920'erne og 1930'erne var der en kendt ernærings-guru, som hed dr. Hindhede. Han havde en assistent, Frederik Madsen, der var en slags forsøgskanin for doktorens teorier. Og dr. Hindhedes yndlingsteori var at man skulle være vegetar (lade være med at spise kød), og faktisk nøjes med at spise bananer. Derfor spiste Frederik Madsen ikke andet end bananer, og folk gav ham øgenavnet "Bananen".

"Bananen" levede og havde det godt, men var det virkelig bedre at leve af bananer, end at spise meget kød? Med en suveræn Batman-logik blev der arrangeret et cykelløb København-Roskilde-København der skulle give svaret. Der var kun to deltagere: "Bananen" og slagtermester Walter A. Randrup, kaldet "Bøffen". Løbet var et enormt tilløbsstykke. Det endte med et tæt opløb, hvor publikum blandede sig, og "Bananen" væltede, og "Bøffen" vandt.

Selvfølgelig siger sådan et cykelløb ikke noget om hvad der "er bedst". F.eks. ville Bjarne Riis på bananer til hver en tid slå Henrik Voldborg på bøffer (eller omvendt).

"Bananen" var glødende vegetar, og idag kan det godt undre én at "Bananen" kunne få de nødvendige næringsstoffer gennem sin meget ensidige kost. Han må have haft et usædvanligt godt fordøjelses-system.

"Bananen" var osse afholdsmand, og dyrkede motion. Og på de punkter har han nok haft nogle fordele frem for sin konkurrent "Bøffen".
http://www.h33.dk/bobnyt_bbb_index.html
sidst ændret 5.okt.2003
© 1997-2003 Bjørn Hee, mailto:webmaster@h33.dk