[hjem] [email] [offentlig nøgle] [information] [indeks] [forrige] [næste]
Svømning: BobleNyt JAN/FEB 1996


GODT BENARBEJDE

Ved EM i Wien satte Denis Pankratov fra Rusland ny verdensrekord i 100m butterfly med tiden 0.52.32. En særlig specialitet for DP er at svømme helst 15-25 meter fly-ben under vandet efter start og vendinger. Meget smart og noget helt nyt siger mange, men se så lige her hvad en gammel svømmebog kan fortælle:

Man må nok konkludere at butterfly-reglerne er blevet ændret mere end én gang siden Knud Gleie huserede. Og BobleNyt har en ret sikker teori om at de snart bliver ændret igen.

Kommentarer:

Denis Pankratov, Misty Hyman med flere, svømmede butterfly-løb hvor de var fuldstændig neddykkede, og kun kom op til overfladen 5 meter før vendingerne. I 1998 satte FINA en stopper for det, ved at ændre butterfly-reglerne.

Indenfor brystsvømning og rygsvømning har der været samme forløb, hvor regelændringer fik svømmerne tilbage til overfladen. Den væsentligste grund til at FINA ikke ønsker neddykkede svømmere er nok at det er publikumsfjendsk - der er ikke meget ved at sidde og se bølger, bobler og nogle skygger under vandet. Svømning har i forvejen problemer med at tiltrække publikum, så dette har selvfølgelig stor vægt for FINA.


http://www.h33.dk/bobnyt_benarb_index.html
sidst ændret 9.okt.2003
© 1997-2003 Bjørn Hee, mailto:webmaster@h33.dk