[hjem] [email] [offentlig nøgle] [information] [indeks] [forrige] [næste]
Svømning: BobleNyt JUN/JUL/AUG 1996


FERIE-MOTION

Den bedste form for motion i sommerferien er selvfølgelig at svømme. Men det kan være umuligt der hvor man er, eller man kan have lyst til noget andet.

Der er mange muligheder for land-motion. Det mest brugte er nok at løbe. Det er udemærket, men pas på ikke at overdrive det. Der er mange andre alternativer, og her bliver nogle af dem remset op. Over hele linien er det vigtigt at man er igang mindst 20 minutter, med pulsen oppe over 120 slag pr. minut.

Cykle. Tag en god lang tur når vejret er til det. Kør på de mindre trafikerede veje. Cykling giver ikke ret mange skader, hvis man ellers kan lade være med at køre galt.

Trave. Sørg for at holde et højt tempo, og sørg for at have noget ordentligt fodtøj på.

Ro. Hvis du kan komme til en robåd, kan du få en form for motion hvor du ikke kun bruger benene. En kano eller kajak er osse fin hvis man kan finde ud af at styre den.

Sjipning, hockey, rulleskøjteløb, basketball, aerobic, og hvad man ellers kan finde på. Det kan bruges det hele. Bare det bliver mindst 20 minutter, sved på panden, og ingen lange pauser.

Til sidst et godt ferie-råd: hvis du ikke kan komme til at svømme, så variér din motion. Altså lad være med at lave det samme hver gang du laver noget land-motion.

Bemærk: Jeg er hverken læge, fysiolog, ernæringsekspert eller lignende - det jeg skriver er ikke professionel rådgivning, men blot formidling af viden.


http://www.h33.dk/bobnyt_ferie_index.html
sidst ændret 5.okt.2003
© 1997-2003 Bjørn Hee, mailto:webmaster@h33.dk