[hjem] [email] [offentlig nøgle] [information] [indeks] [forrige] [næste]
Svømning: BobleNyt APR/MAJ/JUN 1996


GRØN MAND GÅ...

Så er det tid for at repetere "færdselsreglerne" for svømmere.

§ Lig i højre side af banen. Du må kun ligge midtpå eller i venstre side, hvis du er sikker på der ikke er modgående svømmere. Når du laver en vending, så sørg for at komme ud i (den nye) højre side efter vendingen.

§ Du må godt overhale, du skal bare være sikker på at der er fri bane. Skulle du være uheldig og tage fejl, og der alligevel er en modgående svømmer, er det dig, den overhalende, som må trække ind til siden.

§ Overhal kun 1 svømmer ad gangen - og lad være med at være flere der overhaler på én gang.

§ Er du selv ved at blive overhalet, eller har der ligget én bagved og prikket dig på tæerne den sidste halve bane, så vent lige 2 sekunder i vendingen så du kan blive overhalet uden problemer.

§ Er I kun 2 svømmere på banen, kan I ligge i hver sin side. Men aftal det på forhånd. Har I ikke snakket sammen om det, så svømmer I som normalt. Kommer der en 3. svømmer ned på banen, går i straks over til at svømme som normalt.

Der er måske nogle som synes at det ikke er "pænt" at overhale - men det er det - det opløser trafikpropper, og det giver alle mulighed for at svømme med deres egen (rigtige) hastighed. Det er jo sådan noget der gør at man får meget mere ud af sin træning.


http://www.h33.dk/bobnyt_groen_index.html
sidst ændret 16.maj.2003
© 1997-2003 Bjørn Hee, mailto:webmaster@h33.dk