[hjem] [email] [offentlig nøgle] [information] [indeks] [forrige] [næste]
Svømning: BobleNyt JUN/JUL/AUG 1996


SOL, SOMMER OG SLAPPE MUSKLER

Sommerferien nærmer sig. Ingen skole, masser af sol og ferie... men sommeren betyder osse nul træning. Og hvad så til august, vil du så starte helt fra bunden!? Vil al den træning du har været igennem siden sidste sommer være forgæves?

Svaret er både ja og nej. Efter en lang passiv sommerferie vil du opleve at dine muskler ikke er så stærke, du er ikke så smidig, og din kondition er ikke ret god. Heldigvis sidder din teknik fast og er klar til at køre. Svømning er en meget teknisk betonet sport, så du vil nok svømme ret hurtigt, og til gengæld blive meget hurtigt træt. Du vil nok osse opdage at din muskelstyrke, smidighed og kondition hurtigere bliver trænet op, end efter sidste sommer.

Hvis du ikke vil forfalde helt i ferien, skal du sørge for at motionere. For svømmere er svømning den bedste motion. Men mange former for landmotion kan osse være gode, specielt til at holde konditionen ved lige.

Men nu ingen panik. Tag den med ro. Du har ferie, og selv verdensmestrene holder ferie, får slappet af, hvilet ud og ladet op. Det skal du selvfølgelig osse gøre.

Sørg for at få noget motion nu og da. Sørg for at se OL-svømning i TV (fra lør.20.jul. til fre.26.jul.). Men først og fremmest, sørg for at holde ferie. GOD FERIE.

Bemærk: Jeg er hverken læge, fysiolog, ernæringsekspert eller lignende - det jeg skriver er ikke professionel rådgivning, men blot formidling af viden.


http://www.h33.dk/bobnyt_sommer_index.html
sidst ændret 5.okt.2003
© 1997-2003 Bjørn Hee, mailto:webmaster@h33.dk