[hjem] [op] [email] [offentlig nøgle] [information]
Svømning: SvømningMin store fritidsinteresse er svømning.

Svømning er en sport du aldrig bliver færdig med. I svømning er det vigtigste teknikken, og den er utrolig svær at mestre. I vandet har du fri bevægelighed, hele din krop er involveret, du skal koordinere bevægelser, rytme og vejrtrækning. Små afvigelser kan gøre din svømning meget ineffektiv. Og da du praktisk taget ingen idé har om hvordan du selv ser ud når du svømmer, er det meget vanskeligt at finde sine fejl og rette dem. Selv internationale top-svømmere laver teknik-fejl!

Ser man på svømning gennem naturvidenskabens briller, ser man et virvar af turbulens, bølger og bobler. Billedet er uklart. Selv grundlæggende spørgsmål har man, trods mange års anstrengelser, stadig ingen klarhed over. Den fysik der skal til for at forstå svømning spænder fra Arkimedes til kaos-teorier. Den er matematisk uhåndterlig. Og det er spørgsmålet om det overhovedet er besværet værd at beskrive svømning med teoretisk fysik.

Vil du læse om svømning på internet så prøv:


Svømning kræver kun lidt udstyr: badetøj, svømmebriller og eventuelt badehætte. Du kan købe det hele, i en professionel kvalitet, for under 500 kroner.

Selvfølgelig findes der derudover en masse udspekuleret trænings-udstyr. Det kan absolut være godt, men strengt taget er det ikke nødvendigt.

Det vigtigste "ekstra-udstyr" er gode trænings-kammerater og en god træner.


http://www.h33.dk/svoem_index.html
sidst ændret 14.okt.2012
© 1997-2012 Bjørn Hee, mailto:webmaster@h33.dk